Dolar 27,5105
Euro 28,8297
Altın 1.613,52
BİST 8.513,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Donald Trump ABD Tarihine Geçti! Tutuklandı..

Eski ABD Başkanı Donald Trump yine bir ilki gerçekleştirdi. Georgia’daki dava öncesi cezaevine teslim oldu ve ülke tarihinde ilk defa bir eski başkanın sabıka kaydı için fotoğrafı çekildi

Donald Trump ABD Tarihine Geçti! Tutuklandı..
Ağustos 25, 2023 6:50 am | Son Güncellenme: Ağustos 25, 2023 6:56 am
39

Eski ABD’nin Başkanı Donald Trump hakkında 4’üncü dava başlıyor.

Trump, Georgia eyaletinde 2020 seçiminin sonucunu değiştirmeye çalışmak ve bunun için kumpas kurmakla suçlanıyor.

TRUMP’IN SABIKA FOTOĞRAFI BASINLA PAYLAŞILDI

Trump’ın evvelki 3 davasından farklı olarak ABD tarihinde bir birinci yaşandı. Trump, Atlanta’da cezaevine teslim oldu, parmak izi alındı, sabıka fotoğrafı çekildi, fotoğraf kamuoyu ile paylaşıldı.

Fotoğrafta gülümsemeyen Trump’ın, önemli bir söz ve çatık kaşlarla direkt objektife baktığı görülüyor. 

Daha evvel kendisine yönelik üç farklı dava için yetkili makamlara teslim olan Trump’ın hiç tutuklama dosyası için sabıka fotoğrafı çekilmemişti.

TRUMP KEFALETLE SERBEST KALDI

Eski ABD Başkanı, 200 bin dolar kefalet karşılığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Trump, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden ayrıldı.

TRUMP’TAN BİRİNCİ AÇIKLAMA

Özel uçağına binmeden evvel basına açıklamada bulunan Trump, seçim sonuçlarına karşı çıktığını ve buna hakkı olduğunu belirtti.

Trump, “Bu davalar adaletle dalga geçiyor. Hiçbir hatamız yok, yanlış hiçbir şey yapmadım. Bunu da herkes biliyor ve çok büyük destek var” dedi.

“Davaları açanlar esasen seçimlere müdahale ediyor” açıklamasında bulunan Trump, hileli olduğunu düşündüğü seçimleri eleştirme hakkı olduğunu tekrar lisana getirdi.

98 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI

Trump’ın 6 Eylül’de mahkemeye giderek, iddianameyi dinlemesi bekleniyor.

Trump ve 18 yardımcısı, 2020 seçim mağlubiyetini Georgia’da yasa dışı bir biçimde bilakis çevirmek için plan yapmakla suçlanıyor. 98 sayfalık iddianamede Trump dahil toplam 19 sanığa 41 başlıkta suçlamalar yöneltiliyor.

Sanıklar, devleti dolandırmak için komplo, hırsızlık içeren hareketler, yalancı şahitlik, palavra beyan üzere aksiyonlarla suçlanıyor. 19 sanık bir hata örgütü olarak tanımlanıyor.

ABD’de başkanlık seçimi Kasım 2024’te yapılacak. Partilerin lider adaylarını belirleyeceği ön seçimler ise 2024 yılının birinci 6 ayında gerçekleşecek. Eski lider Trump hakkında 2 federal 2 eyalet toplam 4 davanın duruşma tarihleri de yeniden 2024 yılının ocak ile mayıs ortasında planlandı. Yani, tüzel sürecin kaçınılmaz olarak siyaseti etkileyeceği bu periyotta ülke, tarihinin en değişik başkanlık seçimlerinden birini yaşayacak.

İlginizi Çekebilir   Türkiye'nin sert tepkisi Yunanistan'ı Ürküttü
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.