Gazze Halkı Tuzağa Düştü!

“Gazze halkı tuzağa düştü! Batı, Tufân-ı Aksâyı biliyordu -belki de Siyonistler de biliyordu- ve bunun gerçekleşmesine izin verdiler ki, şu anda yaptıkları bu suçları haklı çıkarsınlar ve bölgeyi yeniden çizsinler!”
1- Bu mantık, bazılarının zihninde öylesine yer edinmiş ki, hatta Batı’nın planları dışında dünyada hiçbir şeyin gerçekleşmediğini düşünmeye başladılar. Sanki onlar, yaratılmışların kaderlerini belirlemişler ve onların kaderinden kaçış yokmuş gibi!
2- Bu, halkları kontrol etmenin ve iradelerini kırmanın en kolay yoludur! Çünkü insanlar, ne yaparlarsa yapsınlar, her şeyin Batı tanrılarının yararına olacağını hissedeceklerdir! Eğer zulme karşı koyarsak, bu Batı’nın planlarına göre olacaktır… Eğer kardeşlerimize yardım edersek, bu da Batı’nın planlarına göre olacaktır… O halde ne yapmamız gerekiyor?!
3- Ne uluslararası sistem ne de İsrail’in çıkarları, İsrail’in bu şekilde itibarını kaybetmesine ve Müslümanların kendi başlarına bir şeyler yapabileceğine inanmasına izin vermez (bu onların yararına olmaz). Bu, bize yıllar boyunca yerleştirmeye çalıştıkları psikolojik engelleri yıkar.
4- Peki, diyelim ki İsrail veya müttefikleri biliyordu ve bunu onlar planladı, bu Müslümanların harekete geçmemesi, plan yapmaması ve bu olayları fırsata çevirmemesi için bir mazeret mi? Sonra da zayıflık, ihanet ve teslimiyet hayallerine kapılarak tuzağa düşmelerine bir mazeret mi?
5- Batı, olayları istismar etmeyi iyi biliyor, ama hepsini “tasarlamıyor”.
6- Keşke bu komplo teorileri yerine, Batı’nın bu olayları, bâtılın çıkarları için kullandığı gibi biz de bu olayları fırsata çevirip hakkın çıkarları için değerlendirebilsek..
Dr. İyad Kuneybi (حفظه الله)