İstanbul Kağıthane’de Bir Polis Şehit oldu Diğer Polisin Durumu Kritik..
İstanbul Kağıthane’de düzenlenen uyuşturucu operasyonu sırasında şüpheliler ile polis arasında silahlı çatışma çıktı. Şüphelilerin açtığı ateş sonucu 2 polis memuru ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarından Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Çatışmada 1’i ölü, 1’i de yaralı olmak üzere 5 şüpheli ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kağıthane’nin Hamidiye Mahallesi’ndeki bir adrese uyuşturu imalatı yapıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi.
Operasyon sırasında şüphelilerin polise silahla karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı.
Bunun üzerine bölgeye aralarında özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda takviye ekip gönderildi.
Şüphelilerin bir binanın çatı katından uzun namlulu silahlarla polis ekiplerine ateş açtığı, açılan ateş sonucu 2 polis memurunun ağır yaralandığı belirtildi.
İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, Hakan Telli ve A.Y.Ç isimli polis memuları sıhhat takımlarınca yapılan birinci müdahalenin akabinde hastaneye kaldırıldığı, Hakan Telli’nin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.
İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Saat 01.55 sıralarında Kağıthane İlçesi Hamidiye Mahallesinde bulunan bir adrese “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” kabahati kapsamında gelen ihbarı kıymetlendirmek üzere olay yerine intikal eden grubumuza, ikamete giriş esnasında içeride bulunan şahıslar tarafından uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmıştır. Binadan açılan ateş sonucu operasyonda misyonlu Hakan Telli ve A.Y.Ç. isimli Polis Memurlarımız ağır biçimde yaralanmıştır.
Adrese çağırılan destek takımlarımız tarafından gerçekleştirilen müdahale sonucunda D.A isimli şahıs meyyit, O.A isimli şahıs yaralı G.D., K.T. ve A.A isimli şahıslar ise sağ olarak ele geçirilmiştir.
Hakan Telli ve A.Y.Ç isimli Polis Memurlarımız, sıhhat gruplarınca yapılan birinci müdahalenin akabinde hastaneye kaldırılmış, Hakan Telli yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit olmuştur.
A.Y.Ç. isimli Polis Memurumuzun tedavisi devam etmektedir. Konu ile ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir.
Operasyonda Şehit olan polis memurumuz Hakan Telli’nin cenazesi bugün saat 11.00’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde düzenlenecek uğurlama merasiminin akabinde memleketi Tokat’a gönderilecektir.
Emniyet teşkilatımıza 2007 Yılında İzmir’de katılan aziz şehidimiz Hakan Telli evli ve iki çocuk babasıydı.” ifaddeleri kullanıldı.
ÇATIŞMA ANLARI KAMERADA
Öte yandan polislerle şüpheliler ortasındaki çatışma anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. İmgelerde, şüphelilerin bir binanın çatı katından uzun namlulu silahlarla polis gruplarına ateş açtığı görülüyor.