Dolar 27,5263
Euro 28,8676
Altın 1.614,97
BİST 8.513,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 23°C

İstanbul’da rapçilere operasyon: Gözaltılar var

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, “Heijan” ismiyle tanınan rapçi D.T., BIG olarak ün yapan S.I. ve CAC olarak ismi geçen Ş.T. isimli 3 müzikçi gözaltına alındı.

İstanbul’da rapçilere operasyon: Gözaltılar var
Ağustos 18, 2023 5:15 pm
20

İstanbul’da, organize suç örgütleri adına rap şarkıları yaptıkları ve bu örgütlere sosyal medya platformlarında destek verdikleri belirlenen 4 kişiden 3’ü yakalandı.

Organize Kabahatlerle Çaba Şube Müdürlüğü takımları, toplumsal medya üzerinden hata örgütlerinin propagandasının yapılmasına yönelik çalışma yürüttü.

Yapılan incelemede, hata örgütü adına rap şarkıları yapıldığı, bunların örgüt üyelerince toplumsal medya üzerinden sıklıkla paylaşılarak örgütün sembolü haline getirildiği, müzikleri yapan bireylerin de hata örgütüne toplumsal medya platformlarında dayanak verdiği belirlendi.

Çalışmalar kapsamında incelenen müzikleri yapan ve seslendiren bireylerden “Heijan” rumuzuyla bilinen Doğan T, “BIG” rumuzlu Samet I. ve “CAC” rumuzlu Şahan T. gözaltına alındı.

Aynı kapsamda kuşkulu sıfatıyla aranan “Muti” rumuzlu Muhammet Nedim D’nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “suçu ve suçluyu övmek”, “suç işlemeye tahrik” üzere kabahatlerden süreç yapıldığı bildirildi.

KAYNAK: AA
İlginizi Çekebilir   LGBT'ye Bir Ağır Darbede Malezya'dan..
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.