Ayakkabı Bot ve çizme Günlük ayakkabı Bot ayakkabı modelleri Çizme ayakkabı Terlik ayakkabı Sandalet Babet Spor ayakkabı Topuklu ayakkabı İç giyim Mayo Çorap Fantezi giyim İç çamaşır takımları Sütyen Gecelik Pijama takımı Gece elbisesi Plaj giyim Giyim Büyük beden Tesettür Etek Trenckot tarz eşofman takımları bayan Mont Gömlek Pantolon T-shirt Sweatshirt Kırmızı elbiseler Ceket Çanta Çanta aksesuarlar Bebek bakım çantası Spor çanta Okul çantası Laptop çantası Portföy çanta Bel çantası Postacı çantası El çantası Sırt çanta Bebek bakım çantası Omuz çantası
Adana escort Ankara escort Bursa escort Antalya escort İzmir escort Mersin escort Samsun escort Gaziantep escort Eskişehir escort Bodrum escort Denizli escort Kayseri escort Konya escort Kuşadası escort Alanya escort İzmit escort Kocaeli escort Malatya escort Diyarbakır escort escort Beylikdüzü escort Ataköy escort Bakırköy escort Avcılar escort Şirinevler escort Bahçeşehir escort Merter escort Mahmutbey escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Küçükçekmece escort Başakşehir escort Halkalı escort Esenyurt escort Sarıyer escort Bahçelievler escort Yenibosna escort dubai escort girl krypton escort seks hikayeleri sex hikayeleri sex izle porno izle paply.org
1)Türkiye sondaj faaliyetlerine ne zaman başladı? Türkiye deniz sondajlarına 1970’de başladı. Sondajlara Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde hız verilirken bugüne kadar Barbaros Hayrettin Paşa ve Oruç Reis gemileri bölgede veri topladı ve Fatih Gemisi 20 Temmuz’da Tuna-1 bölgesinde sondajını gerçekleştirdi.
2)Türkiye’nin arama-tarama filosu nasıl? Türkiye şu anda 2 sondaj ve 2 sismik araştırma gemisiyle denizlerde varlığını sürdürüyor. Fatih Gemisi Karadeniz’de görev yürütürken, Yavuz Gemisi ise Akdeniz’de faaliyetlerine devam ediyor.
Rusya S-400’ler Hakkında Flaş kararı Sondakika duyurdu..
3)Karadeniz’deki keşif ne anlama geliyor? Türkiye’nin Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bunun daha başlangıç olduğunu açıklaması, uluslararası basında Türkiye’nin göstermelik sondaj yaptığı iddialarına da en güzel cevabı verdi.
4)Bulunan rezerv Türkiye’nin kaç yıllık ihtiyacını karşılayacak? Türkiye yıllık ortalama 45 milyar metreküp doğalgaz kullanıyor. Ancak alınan bilgiye göre, Karadeniz’den her yıl 45 milyar metreküp doğalgaz çekilmesi imkansız. Buradaki gazın özellikle tüketimin yoğun olduğu dönemerde Türkiye için kritik bir rol oynayacağı belirtilirken, uzmanlar bu gazın uzun yıllar boyunca yıllık yüzde oranında ihtiyaç karşılayacağını söylüyor.
5)320 milyar metreküplük gaz nasıl çıkarılacak? Türkiye’nin kıyılarından yaklaşık 150 kilometre uzakta tespit ettiği gaz için ilk olarak tespit kuyuları açılacak. Sonrasında nihai yatırım kara verilerek bölgeye dev bir platform kurulacak. Platformla 3500 metre derinlikteki gaz yüzeye çıkarılacak.
Bilim ve Teknolojide 2023 Hedefleri…
6) Ne zaman konutlara ulaşacak? Uzmanlar tespit edilen gazın 3 yıl içerisinde piyasaya verilebileceğini belirtiyor. Bilindiği üzere İsrail, Leviathan sahasında bulduğu gazı, nihai yatırım kararını vererek 2 senede çıkarmaya başlamıştı.
7)Uluslararası enerji piyasasında ne değişecek? Bu gazla birlikte büyük bir gaz ithalatçısı olan Türkiye’nin konumu değişecek. Türkiye bundan sonra doğalgaz anlaşmalarında yüksek fiyatları kabul etmeyecek ve masada pazarlık sürecine geçilebilecek. Bu gaz keşfi Türkiye’nin masadaki elini güçlendirecek.
8)Türkiye’nin yıllık doğal gaz tüketimi ne kadar? Türkiye 2017 yılında 53 milyar metreküp doğalgaz tüketirken, 2018’de ise 49 milyar metreküp doğalgaz kullandı. Bu rakamlar baz alındığında Türkiye ortalama yıllık 10-15 milyar dolar parasını gaz ithalatını harcadı.
9)Keşif doğal gaz fiyatlarına nasıl yansıyacak? Gazın çıkarılmaya başlamasıyla birlikte tüketiciye olumlu yansımalarının olacağu belirtiliyor. Henüz çok ciddi bir ucuzluk beklenmese de piyasada rekabetçi bir durum oluşacak. Diğer gaz kaynaklarının da eklenmesiyle birlikte fiyatlarda ciddi düşüş yaşanacak.
10)Doğal gaz Türkiye’de nerelerde kullanılıyor? Türkiye’de doğalgazın 14.4’lük kısmı konutlarda, 12.4’lık kısmı sanayide, 11.3 milyar metreküplük kısmını çevrim santrallarında, 4.6 milyar metreküplük kısmını hizmet alanında kullanırken 2.6 milyar metreküplük bölüm ise diğer faaliyet kollarında kullanılıyor.