Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kredi Desteği Sonrası gençler Harekete Geçti

Kredi Desteği Sonrası gençler Harekete Geçti
Mayıs 14, 2023 1:30 pm
56

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Devletimizin açıkladığı 2 yıl ödemesiz 72 ay vadeyle 150 bin lira olarak vereceği evlenme kredisi desteği, evlenmeyi düşünen gençleri harekete geçirirken düğün sektörünün canlanmasıyla esnafımızı da olumlu yönde etkileyecek.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf kesiminin bu yıl düğün sezonundan her zamankinden daha umutlu olduklarını bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, devletin yeni evlenecek çiftlere vereceği faizsiz evlilik kredileriyle düğün sektöründe hareketlilik yaşanacağını belirtti.

Fotoğrafçı, düğün salonu, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, çeyiz ve beyaz eşya satıcısı gibi farklı sektörlerden esnafın düğün sezonuna hazır olduğuna işaret eden Palandöken, “Devletimizin açıkladığı 2 yıl ödemesiz 72 ay vadeyle 150 bin lira olarak vereceği evlenme kredisi desteği, evlenmeyi düşünen gençleri harekete geçirirken düğün sektörünün canlanmasıyla esnafımızı da olumlu yönde etkileyecek. Bu yılki düğün sezonunda her zamankinden daha umutluyuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, bir düğünün maliyetinin 500 bin liranın üzerine çıktığına dikkati çekerek, geçen yıla kıyasla bu yıl evlilik sayısında yüzde 50 civarında artış yaşanmasını öngördüklerini bildirdi.

Ülkede ilk evlilik yaşında yükseliş görüldüğünü belirten Palandöken, şunları kaydetti:

“Yıllara göre ortalama ilk evlenme yaşı kadınlarda 25, erkeklerde 28’e çıktı. Türkiye genelinde hiç evlenmeyen vatandaşların sayısı geçen yıl 20 milyon sınırındaydı. Bunun en önemli sebepleri arasında eğitim, çalışma hayatı, kişisel korkulardan sonra maddi sebepler var. Kimi gençler yalnızca nikah kıyarak tüm düğün masraflarından kaçmayı tercih ediyor. Gençlerin yuva kurmasının, tüm sevdikleriyle düğün yapma isteğinin önüne geçen maddi sebepler, kredi desteklerinin artırılması ve çeşitlendirilmesiyle çözülecektir. Düğün için desteğin yanında ilk araba, ilk ev gibi alımlar için de avantajlı destek paketleri sunulmalı.”

İlginizi Çekebilir   Akaryakıt Fiyatları İçin Kritik Gelişme
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.