Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Vird Ne demek? Vird Nasıl Çekilir?

Vird Ne demek? Vird Nasıl Çekilir?
Mayıs 17, 2023 1:51 pm
150

Vird Ne demek?

Vird: Kur’ân-ı Kerîm’den hergün okunmak üzere ayrılan kısım; belli vakitlerde düzenli olarak okunan âyet, salavat ve duâlar. Mürîdin hergün tekrarladığı ders. Dile dolanıp hergün söylenen söz anlamlarına gelmektedir.

Rabıta Ne Demek? Rabıtanın Sünnete ki Yeri..

VİRD KELİMESİNE ÖRNEK CÜMLELER

Hizmet ehli, kendisine ışık tutacak Kur’ân-ı Kerîm kıssalarını, peygamberlerin nasihatlerini ve gönül ehli zâtların öğütlerini âdeta vird edinip zaman zaman okumalıdır.

*****

Hizmette kendisine ışık tutacak Kur’ân-ı Kerîm kıssalarını, peygamberlerin, ashâb-ı kirâmın ve ehlullâh’ın nasihatlerini âdeta vird edinip düzenli
bir şekilde okumalıdır.

Bunun yanında ilim meclislerine devam etmek de şifâhî bir sûrette bilgi sahibi olmayı sağlayan âmillerden biridir. Bunun için istikâmet sahibi,
ehl-i takvâ âlimlerin sohbet ve derslerini ihmâl etmemelidir.

*****

Kur’ân-ı Kerîm ve Sünnet-i Seniyye’nin gösterdiği istikâmet üzere yaşamak.

Birinci vird, Kur’ân ve Sünnet’i hayatımızın her safhasına intikâl ettirmeye çalışmaktır. Hem kendi hayatımızın hem de mes’ûl olduğumuz insanların hayatının her alanına İslâm’ı yaygınlaştırma gayreti içinde olmak şarttır.

*****

İşte seyr u sülûk yoluna giren bir mü’minin ilk virdi, bu gibi hususlarda kendisini her fırsatta kontrol etmesidir. Eğer bu noktada bir aksaklık varsa, seher virdleri gibi mânevî terakkî vesîlelerinden, umulan feyz ve rûhâniyetin alınamayacağı âşikârdır.

Tasavvuf yoluna giren kişinin İslâm’ı yaşama husûsundaki aksaklıkları, balın üzerine sirke dökmeye benzer. Demek ki en mühim ve öncelikli vazife; “şer’î hükümlerin kalben ve zihnen kâmil mânâda hazmedilmesi”dir.

İlginizi Çekebilir   Gavs Ne Demek? Gavs Kime Denir? Gavs Hakkında Bilgiler
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.